Україна

На Харківщині звільнено чотири села – Генштаб

На Харківщині звільнено чотири села – Генштаб

Фото: Генштаб ВСУ

На Харківщині від окупантів звільнено чотири села.

Сили оборони України в Харківській області звільнили населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

 

Сили оборони України в Харківській області звільнили населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України у вівторок, 10 травня.

 

Ворог збільшує темпи проведення стратегічної наступальної операції у Східній операційній зоні.

 

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не робив, але зазначалося переміщення військової техніки у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей Республіки Білорусь.

 

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із мінометів прикордонні райони поблизу населених пунктів Карповичі та Сеньківка Чернігівської області.

 

На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не здійснював, але продовжує перегруповання підрозділів, проводить інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилює систему протиповітряної оборони.

 

Для недопущення просування підрозділів Сил оборони України та посилення своїх військ ворог додатково перемістив на територію Харківської області до п’ятисот осіб, мобілізованих із тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

 

На Ізюмському напрямку ворог готується до наступу: поповнює запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводить інженерне обладнання передових позицій та посилює повітряну розвідку.

 

На Сєвєродонецькому напрямі продовжуються безуспішні спроби встановлення контролю над Рубіжним. Ворог робить безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганської області.

 

Противник також безуспішно намагається закріпитись у районі населеного пункту Олександрівка та штурмувати населений пункт Шандриголове.

 

На Донецькому напрямку війська РФ робили безуспішну спробу штурмових дій у напрямках міста Мар’їнка, населених пунктів Кам’янка Ясинуватського району та Новомихайлівка Покровського району.

 

У Маріуполі противник продовжує зосереджувати основні зусилля на блокуванні та знищенні наших підрозділів у районі заводу Азовсталь.

 

На Запорізькому та Південнобузькому напрямках особливих змін в обстановці немає.

 

На території Придністровського регіону Молдови продовжує діяти посилений рівень терористичної загрози, але мобілізаційні заходи у регіоні не проводяться.

 

Противник продовжує зазнавати втрат на території України. За наявною інформацією, підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу через значні втрати на території Харківської області виведено на відновлення з території України в район міста Бєлгород Російської Федерації. Значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишився, написала рапорти на звільнення.

 

Сили оборони України в Харківській області звільнили населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button