Україна

На Харківщині зіпсували більше 9000 доз вакцини Pfizer

Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації повідомляє, що 30 червня 2021 року ДП «Укрмедпостач» поставили до КП ХОР «Обласний аптечний склад» 21 тис. 600 доз вакцини Comirnaty/Pfizer. При отриманні вакцин на складі було зареєстровано порушення холового ланцюга транспортування вакцини у двох контейнерах (9360 доз), повідомляє 1News.

Зазначається, що вакцини з виявленням порушення холодового ланцюгу транспортування були переміщені до зони карантину та згодом повернені до ДП «Укрмедпостач».

Вакцини з зафіксованим порушенням транспортування не були поставлені на облік до Харківської області.

Департамент зауважує, що отримання кожної партії, що надходить до складу фіксується на відео, яке потім направляється до ДП «Укрмедпостач».

1 липня 2021 року були направлені відповідні листи до ДП «Укрмедпостач» та до Міністерства охорони здоров’я України.

«Харківська обласна державна адміністрація разом з Департаментом охорони здоров’я ХОДА пильно стежить за дотриманням усіх вимог транспортування та зберігання доз вакцин та в жодному разі не допустить використання протермінованих вакцин та вакцин з порушенням холодового ланцюгу транспортування у вакцинуванні населення Харківської області», – говориться у повідомленні.

Зазначимо, що 14 липня видання «Страна» опублікувало відео, яке йому надав голова громадського союзу «Національна медична палата України» Сергій Кравченко. На відео відображено розпакування контейнера з вакциною Comirnaty / Pfizer проти коронавірусу, який прибув до Харкова. Внутрішній трекер показав, що у контейнері температура становить +10 градусів, тоді як Comirnaty / Pfizer повинен зберігатися при температурі від -60 до -80 градусів.

Back to top button