Україна

На Харківщині співробітник СБУ працював на спецслужби Росії


На Харківщині співробітник СБУ працював на спецслужби Росії

Зрадником є колишній чиновник Харківської міської ради. Його завербував кадровий співробітник ФСБ, який сам вийшов на нього.

Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби Росії. За завданням ворога він влаштувався до української спецслужби невдовзі після широкомасштабного вторгнення Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогові українські розвіддані про ЗС РФ, а також про плани та діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів та спецслужб.

Окупанти використовували цю інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ці дані РФ використала для планування диверсій, а також масованих артилерійських та прицільних ракетних обстрілів по стратегічних об’єктах міста.

За даними слідства, зрадником є ​​колишній чиновник Харківської міської ради. Його завербував кадровий співробітник ФСБ, який сам вийшов на нього.

В обмін за співпрацю ворог надав “кроту” гарантії безпеки для нього та його родини, якби Росії вдалося захопити регіон.

За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості агент передавав представнику російських спецслужб через закриті канали із дотриманням правил конспірації.

Правоохоронці затримали зрадника “на гарячому” – після того, як він попросив представника спецслужб Росії завдати удару по об’єкту, де розташовувався особовий склад СБУ.

Як би не намагалася Росія плести свою агентурну мережу в різних органах влади, ми системно протидіємо цьому. Сьогодні це стало одним з головних пріоритетів Служби. Адже ефективна робота з виявлення ворожих агентів та колаборантів не лише дозволяє врятувати сотні та тисячі життів, а й загалом наближає нашу перемогу. І очищення СБУ – один із важливих напрямів такої діяльності. На всіх зрадників чекає суворе покарання!” – наголосив в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк.

Наразі агенту оголосили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття злочинної діяльності проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше Служба безпеки встановила особи всіх зрадників, які приєдналися до створеного агресором “головного управління МВС у Запорізькій області”, і 17 із них уже оголосили про підозру.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button