Україна

За яких умов греко-католики і православні в Україні об’єднаються

Глава УГКЦ Святослав зазначив, що такого типу єднання стане можливим тоді, коли справді екуменічний процес на вселенському рівні увінчається відновленням євхаристичного спілкування між Римом і Константинополем

Глава УГКЦ, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, митрополит Київський Святослав прокоментував можливість створення єдиного Київського патріархату греко-католиків і православних. Про це повідомляє 1NEWS.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що на початку XVII століття були певні ідеї єднання греко-католиків та православних, які плекалися тодішніми главами двох церков: митрополитом Йосифом Велямином Рутським та митрополитом Петром Могилою.

“Якраз ішлося про те, щоб ми не будували два різних патріархати, а прагнули до створення єдиного Київського Патріархату, який би мав визнання і Римської Апостольської столиці, і Константинополя”, – зазначив він.

Святослав додав,  що такого типу єднання стане можливим тоді, коли справді екуменічний процес на вселенському рівні увінчається відновленням євхаристичного спілкування між Римом і Константинополем.

“Це не є утопією, як дехто називає. Це є метою екуменічного руху”, – сказав предстоятель.

Архієпископ додав, що сьогодні потрібно докласти всіх зусиль, щоб не тільки подолати поділ всередині українського православ’я, але і працювати над відновленням первісної єдності Київської церкви у її православній і католицькій гілках.

Джерело: Главком

Back to top button