Україна

На фронті знищили російський Солнцепьок


На фронті знищили російський Солнцепьок

Під час розвідки було виявлено позицію системи Солнцепьок, яка була споряджена повним боєкомплектом і готова для завдання удару.

На Запорізькому напрямку знищено російську важку вогнеметну систему (ТОС) Солнцепьок. Про це повідомила СБУ у суботу, 3 серпня.

“Успішну роботу зі знищення важкої вогнеметної системи ТОС-1А Солнцепьок, що є “гордістю” російського ВПК і рідкісною ціллю на фронті, наші воїни провели на Запорізькому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що під час розвідки було виявлено позицію системи, яка була споряджена повним боєкомплектом і готова для завдання удару.

“Після яскравого феєрверку екіпаж зник разом з усією установкою”, – додали у спецслужбі.


ТОС – радянська і російська система озброєння, призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу і руйнування будівель і споруд об’ємним вибухом, а також живої сили навіть в укриттях. Знищення відбувається за рахунок впливу високої температури, осколків, ударної хвилі та надлишкового тиску.

Нагадаємо, у липні ще один Солнцепьок знищили дроном на Покровському напрямку. Тоді наші бійці відправили на брухт ще п’ять одиниць військової техніки ворога.

ССО вперше в історії уразили новітню станцію зв’язку росіян P-416ГМ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button