Україна

На фронті загинув головний редактор ЗМІ, який став військовим


На фронті загинув головний редактор ЗМІ, який став військовим

Засновник одного з рівненських видань Тарас Давидюк брав участь у самообороні Майдану, потім служив у добровольчому батальйоні, а згодом в одному з окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ.

На фронті загинув засновник і головний редактор рівненського видання Горинь.інфо 37-річний Тарас Давидюк. Про це у п’ятницю, 3 листопада, повідомило видання, яке він очолював.

“Тарас добре відомий усій патріотичній спільноті Рівненщини, адже ще зі студентських років був активним в різних патріотичних організаціях. З 2002 року у громадському русі. Був членом Молодого Руху. У 2005-2012 роках – голова обласної організації і член Центрального Проводу Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Був також голою рівненської обласної організації Активна молодь“, – йдеться в повідомленні.

Тарас Давидюк закінчив Острозьку академію, за освітою – політолог. А за покликанням, як кажуть про нього колеги, – учитель історії та журналіст.

Узимку 2013-2014 років брав участь у самообороні Майдану. З початком російсько-української війни служив у добровольчому батальйоні Гарпун, а згодом в одному з окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ. Додому повернувся лише навесні 2019 року.

На початку повномасштабного вторгнення РФ Тарас пішов на фронт, останні місяці воював у 14-му окремому полку, разом зі своїми побратимами ще з Гарпуна.

Як уточнює видання, Тарас Давидюк загинув в околицях села Роботине Запорізької області.

Нагадаємо, що з початку війни Россії проти України, в період із 2014 року до 2023 року, загинули 75 медійників, з них лише сім до 2022 року.

Раніше повідомлялося, що окупаційний “Верховний суд” Криму виніс вирок журналісту та волонтеру Сергію Цигіпі, призначивши йому 13 років колонії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button