Україна

На Донеччині знеструмлено місто і шахту


На Донеччині знеструмлено місто і шахту

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок в Україні без світла залишається 397 населених пунктів.

У Донецькій області через російські обстріли залишилось без світла місто Мирноград у Покровському районі. Також знеструмлено шахту, повідомляє Укренерго у п’ятницю, 15 березня.

“В Донецькій області знеструмлено споживачів міста Мирноград та одне з вугільновидобувних підприємств”, – йдеться у повідомленні.

Міненерго уточнює, що загалом у Мирнограді без світла 8 тисяч споживачів, а шахту наразі заживили за допомогою генератора.

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок в Україні без світла залишається 397 населених пунктів. Протягом минулої доби зафіксовані нові пошкодження в мережах обленерго Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Харківської, Чернігівської областей.

Так, в Харківській області за добу додатково знеструмлено 1937 споживачів. А в Сумській області бойові дії перешкоджають проведенню аварійно-відновлювальних робіт, енергетики чекають на дозвіл військових для проїзду до місць пошкоджень. Без світла залишаються понад 8 530 споживачів.

Через технологічні порушення є знеструмлення в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Загалом енергосистема України працює нормально, дефіцит не прогнозується.

На теплових електростанціях впродовж доби два енергоблока виведено в поточний  ремонт. На атомних електростанціях один блок в поточному ремонті, один в аварійному.

Протягом доби ведеться експорт електроенергії в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 4 310 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 258 МВт.

Також Україна імпортує електроенергію протягом доби, за виключенням ночі, зі Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 6 652 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 786 МВт.

Раніше у березні Україна двічі оновила рекорд з експорту електроенергії. Повноводдя в річках та сонячна погода сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій на ВДЕ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button