Україна

На Донеччині завершується будівництво унікального велокомплексу

У Лимані на Донеччині за програмою Президента «Велике будівництво» завершується зведення унікального велокомплексу. Про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«Спорудження в місті Лиман сучасного комплексу з велосипедного спорту, що відбувається у рамках президентської програми «Велике будівництво», виходить на фінішну пряму. На унікальній трасі BMX, яка першою в Україні має отримати відповідну сертифікацію, повністю виконано бетонні роботи та завершується формування трамплінів», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що тут готують трек, що включає стартову рампу заввишки 5 метрів, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см і три віражі.

На сьогодні на 100% виконано бетонні роботи на спуску стартової рампи та на віражах, встановлено стартові пневматичні ворота. Один із останніх видів робіт – нанесення спеціального шару на спуску стартової рампи та віражах.

Окрім цього, поруч із треком споруджено триповерхову будівлю гуртожитку, що має кімнати для проживання, тренажерний зал, медичний і масажний кабінети, конференцзалу та їдальню. На об’єкті передбачили елементи доступності для маломобільних груп населення, зробили трибуни на 400 місць, зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей.

На Донеччині за програмою «Велике будівництво» завершується зведення унікального велокомплексу / Фото: dn.gov.ua
Читайте також: До Дня Незалежності відкриють відновлену трасу Немирів-Ямпіль
В ОДА підкреслили, що під час облаштування велотреку, аби врахувати всі специфічні нюанси, консультуються зі старшим тренером збірної України з велоспорту BMX Сергієм Панасенком, а тестові заїзди виконує титулований український спортсмен, майстер спорту міжнародного класу Владислав Сапожніков.

Велокомплекс у Лимані має дати старт олімпійській дисципліні BMX у Донецькій області та вивести її на новий рівень в Україні. Наразі велосипедисти тренуються і змагаються на трасах у Харківській та Чернівецькій областях, що не мають відповідної сертифікації.

Як повідомлялось, перший камінь у фундамент велокомплексу було закладено 6 серпня 2020 року. Введення об’єкта в експлуатацію планується восени 2021-го. Будівельні роботи виконує підрядна організація ТОВ «Будтехмаш» коштом обласного бюджету.

Програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Back to top button