Україна

На Донеччині загинули 238 цивільних – голова ОВА

На Донеччині загинули 238 цивільних - голова ОВА

Фото: Горсовет Мариуполя

Наслідки обстрілів у Донецькій області

“Битва за Донбас” ще не розпочалася, і для цього є кілька причин, наголосив Павло Кириленко.

З початку повномасштабної війни Росії проти України на Донеччині загинули 238 світових жителів. Але ці дані не включають втрати в блокадному Маріуполі. Про це сказав голова Донецької ОВА Павло Кириленко в інтерв’ю для РБК-Україна, оприлюдненому у п’ятницю, 15 квітня.

“На 50-й день опору ця кількість досягає 238 загиблих та 772 поранених. Це офіційно підтверджені дані. Без Маріуполя”, – заявив він.

Також Кириленко зазначив, що “битва за Донбас” ще не розпочалася. За його словами, окупанти змушені взяти паузу, і для цього є кілька причин.

“Вони збирають сили. Ми бачимо, що вони перегруповані та готові до одночасних масованих атак із застосуванням усіх своїх підрозділів, які зав’язані на цьому напрямі. Їх там багато”, – зазначив він і додав, що для наступу не сприяє погода.

Крім того, є певна неузгодженість дій і відверто панічні настрої в окупантів.

“Вони спілкуються між собою і розуміють, як скінчився їхній “бліцкриг” з планами захопити столицю за кілька днів, і які насправді у них втрати – вони дуже значні, навіть для такої великої армії, як у Російської Федерації”, – заявив Кириленко.

Раніше голова Донецької області заявив, що у Маріуполі загинули до 22 тисяч людей під час боїв. При цьому у місті досі залишаються 120 тисяч людей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button