Україна

На Донеччині не припиняються обстріли: є жертви – голова ОВА

На Донеччині не припиняються обстріли: є жертви - голова ОВА

Фото: acebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Обстріляно кілька населених пунктів Донецької області

Наразі росіяни не лише не дають виїхати цивільним з окупованої території, а й перешкоджають евакуації із вільної частини Донбасу, повідомляє голова ОВА Кириленко.

У Донецькій області в четвер, 7 квітня, було завдано удару з вертольота по Вугледару, а по Слов’янську вдарили ракетами. Сьогодні вранці під удар потрапила Авдіївка. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

У Вугледарі та Слов’янську багато руйнувань, є поранені серед мирних мешканців. В Авдіївці, за повідомленням Кириленка, щонайменше один загиблий, один поранений, пошкоджено п’ять будинків.

“На Мар’їнському напрямку бої йдуть, ситуація на фронті не змінилася. На Авдіївському напрямку росіяни за добу зробили кілька спроб атакувати – всі вони були відбиті. Також ворог намагається атакувати на Очеретинському, Мар’їнському, Торецькому та Бахмутському напрямках. Безуспішно”, – повідомляє Кириленко.

За словами Кириленка, тепер росіяни не лише не дають виїхати цивільним із окупованої території, а й перешкоджають евакуації із вільної частини Донбасу.

“Учора евакуація автобусами з Вугледара проводилася під ворожим вогнем, а в районі Слов’янська удар крилатою ракетою тимчасово заблокував виїзд трьох евакуаційних поїздів. Ближче до півночі рух було відновлено – тепер близько 4 тисяч людей вже на безпечній відстані від фронту”, – йдеться у повідомленні.

Уночі росіяни обстріляли Очеретинську та Торецьку громади. Тим не менш, у Нью-Йорку відновлено газопостачання, місцева адміністрація організовує підвезення води та евакуацію населення.

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Єрмак вважаєте, що перебіг війни з Росією визначить битва за Донбас.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button