Україна

На Донбасі загинув український військовослужбовець

Ще один військовий отримав поранення

У зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) на Донбасі, унаслідок обстрілу загинув український військовослужбовець, ще один отримав поранення.

Про це інформує 1NEWS.

“У 72-й бригаді, на жаль, після двох пострілів із протитанкового гранатомета противником на спостережному посту у нас був важко поранений і під час надання медичної допомоги помер один військовослужбовець, і другий поранений”, – сказав головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Руслан Хомчак.

Згодом в українській делегації для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі уточнили, що противник обстріляв позиції ЗСУ біля Авдіївки.

“Ситуація в ООС є на сьогодні контрольованою, і різких змін там не відбувається. Ознак створення наступальних угруповань противника також не виявлено. На сьогодні триває 211-та доба режиму повного та всеосяжного режиму припинення вогню”, – сказав Хомчак.

Він також заявив, що усі звинувачення на адресу ЗСУ в недотриманні режиму припинення вогню на Донбасі є провокацією.

“Українські військовослужбовці в районі проведення Операції залишаються на своїх позиціях, строго дотримуються укладених домовленостей і норм міжнародного гуманітарного права, особливо, що стосується безпеки мирного населення і для підтримки або відновлення інфраструктури з обох боків”, – зазначив Хомчак.

При цьому він наголосив, що підрозділи ЗСУ завжди готові відкривати вогонь у відповідь, якщо присутня загроза життю або здоров’ю військовослужбовців, або ж для стримування противника від ведення будь-яких активних бойових дій.

“Будь-які звинувачення або висловлювання про недотримання ЗСУ режиму припинення вогню є провокацією протилежного боку і не мають сьогодні жодної реальної підстави”, – резюмував Хомчак.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button