Україна

На Донбасі загинули український військовий і п’ять сепаратистів

Протягом п'ятниці було зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань проросійських сепаратистів

Військовий Збройних сил України (ЗСУ) загинув 11 червня, внаслідок обстрілів на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це інформує 1NEWS.

Протягом п’ятниці було зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань проросійських сепаратистів. Зокрема, неподалік Водяного, що на Приазов’ї, бойовики двічі відкривали вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів по позиціях ЗСУ.

Тим часом поблизу Водяного, що в Ясинуватському районі, українські позиції були обстріляні з мінометів 82-го калібру, у напрямку Опитного – з ручних протитанкових гранатометів, біля населеного пункту Південне – зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Про всі порушення з боку бойовиків українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, застосовуючи встановлений координаційний механізм.

Тим часом у самопроголошеному утворенні “ЛНР” повідомили про загибель у цей день п’ятьох членів “народної міліції”. Сталося це, за повідомленням з Луганська, в результаті нападу “українських диверсантів” на спостережний пост “ЛНР” в районі населеного пункту Голубівське. Так зване МЗС “ЛНР” закликало країни-гаранти мінського процесу відреагувати на цей напад.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button