Україна

На Донбасі загинули 12 мирних мешканців

На Донбасі загинули 12 мирних мешканців

На Донбасі за добу окупанти зруйнували майже 40 будинків

Російські військові за добу обстріляли 13 населених пунктів, зруйнувавши близько 40 будинків та інших будівель. Серед мирних жителів є поранені та вбиті.

Минулої доби, 9 травня, російські війська вдарили по таких населених пунктах – Маріуполь, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаївка, Авдіївка, Залізне, Сіверськ, Мар’їнка, Дробишеве, Нью-Йорк, Адамівка, Ласточкине та Калинове. Про це 10 травня повідомили у Національній поліції.

Щонайменше 39 цивільних об’єктів – житлові будинки, технікум, релігійна споруда, об’єкти життєзабезпечення – зруйновані. Ворог обстрілював мирне населення з авіації, реактивних систем залпового вогню Град, танків, важкої артилерії, ракет повітря-земля.

Також у донецькій поліції повідомляють, що через обстріли загинули 12 мирних жителів, ще семеро людей отримали поранення.

Поліцейські розпочали досудове розслідування за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Нью-Йорку Донецької області через обстріл згоріла одна з небагатьох історичних пам’яток – паровий млин Петера Дікка, якому більше ста років.

Російські загарбники мають намір будь-що утримати зайняті позиції на околицях Харкова. Для цього до сусідньої Бєлгородської області стягують додаткові батальйонно-тактичні групи.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button