Україна

На Донбасі загинуло одразу четверо українських військових від обстрілів бойовиків

Зазначається, що обстріл позицій українських військових здійснювався з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів

На Донбасі неподалік населеного пункту Шуми поблизу Горлівки внаслідок обстрілу загинули четверо військових, ще двоє дістали поранення.

Зазначається, що обстріл позицій українських військових здійснювався з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів, – інформує 1NEWS.

Імена загиблих і приналежність до військового підрозділу поки що не повідомляються.

Як повідомив повідомив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Олексій Арестович, наразі в рамках української делегації збирається екстрена внутрішня нарада для обговорення подальших дій із запобігання ескалації збройних дій з боку непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей і загибелі українських військових.

Як повідомляється, конкретні рішення й офіційну позицію української делегації буде висловлено згодом. Українська делегація в ТКГ висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих військових.

Водночас у самопроголошеній “ДНР” відкидають звинувачення української сторони в обстрілах.

“Офіційно заявляємо, що най цій ділянці (поблизу Шумів. – Ред.) наші підрозділи не виконували жодних вогневих завдань”, – ідеться у повідомленні “народної міліції” проросійських сепаратистів.

Своєю чергою, вони також заявляють про обстріли власних позицій українськими військовими.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button