Україна

На Донбасі у півтора рази зросла кількість загиблих і поранених серед цивільного населення

За період з 1 лютого до 31 липня 2021 року зафіксувано 62 загиблих і поранених

За період з 1 лютого до 31 липня 2021 року Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 62 загиблих і поранених серед цивільного населення на Сході України, що на 51 відсоток більше порівняно з попередніми шістьма місяцями.

Про це свідчить доповідь про ситуацію з правами людини в Україні, підготовлена Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ), – інформує 1NEWS.

“Ситуація з безпекою на Сході України погіршилася у зв’язку зі збільшенням кількості жертв серед цивільного населення внаслідок активних бойових дій і шкоди цивільним об’єктам. З 1 лютого до 31 липня УВКПЛ зафіксувало 62 жертви серед цивільного населення: 15 були вбиті і 47 дістали поранення. Це на 51 відсоток більше, порівняно з попередніми шістьма місяцями”, – сказала голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на презентації доповіді в Києві.

Вона додала, що ця тенденція триває, оскільки через активні бойові дії в серпні та на початку вересня було зафіксовано 16 жертв серед цивільного населення: дві людини були вбиті і 14 отримали поранення.

“Це – найвищі дані за місяць, починаючи з червня 2020 року”, – уточнила Богнер.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button