Україна

На Донбасі поранено троє військових ЗСУ

Бойовики використовували міномети заборонених калібрів, передає 1NEWS з посиланням на пресцентр операції Об’єднаних сил.

Протягом минулої доби 7 червня проросійські бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню. Два українські військовослужбовці отримали поранення вчора та ще один – з початку поточної доби.

Так, вчора бойовики вели обстріли з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські військові стріляли у відповідь.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” на підступах до Луганського російські найманці двічі вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Аналогічне озброєння агресор застосував по українських оборонних укріпленнях біля населеного пункту Хутір Вільний, а поблизу Кримського противник два рази стріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” неподалік Павлополя загарбники двічі задіяли міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. По опорних пунктах поруч Широкиного противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм.

Унаслідок обстрілів постраждали двоє українських військових. Крім того, за даними розвідки, минулої доби було поранено одного окупанта.

Від початку поточної доби російські збройні формування 4 рази порушили режим припинення вогню – біля Новолуганського, Оріхового та Богданівки. Один військовослужбовець отримав поранення.

 

 

 

 

Back to top button