Україна

На Донбасі може гинути до 100 військових на день

На Донбасі може гинути до 100 військових на день

Втрати ЗСУ на Донбасі

Президент Володимир Зеленський порадив адресувати петицію про виїзд чоловіків за кордон під час воєнного стану батькам загиблих воїнів.

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що чоловіки призивного віку не повинні їхати з країни, коли на Сході гине “від 50 до 100 людей на день”.

На брифінгу Зеленського з польським президентом Анджеєм Дудою журналістка запитала президента України про долю петиції про можливість чоловікам виїжджати з країни. Петиція набрала 25 тисяч підписів на сайті президента.

“Я не знаю, до кого має бути звернена ця петиція. Можливо, до мене. А може, її слід адресувати батькам, які втратили своїх синів, які ціною життя захистили ту чи іншу область, те чи інше місто? І ви знаєте, що здебільшого не свої міста, де вони народилися. Коли сьогодні від 50 до 100 людей на день можуть гинути на найскладнішому напрямку, на Сході…”, – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що згідно із законом, у нього є певна кількість часу, щоб відповісти на будь-яку петицію.

Нагадаємо, що автор петиції закликає президента України скасувати заборону виїзду з території України чоловіків віком від 18 до 60 років та повернути вільний перетин кордону громадянами України; переглянути порядок призову під час мобілізації, ввівши пріоритет призову добровольців; посилити відповідальність працівників військкоматів та прикордонних пропускних пунктів за корупційні правопорушення.

Петицію була оприлюднена 18 травня і за три дні набрала понад 25 тисяч підписів. Наразі документ очікує на розгляд Володимира Зеленського.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button