Україна

З України вийшов корабель із зерном для Сомалі


З України вийшов корабель із зерном для Сомалі

З портів Великої Одеси з 1 серпня вийшли 533 судна, які експортували 13,3 млн. тонн продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

 
З порту Одеса в рамках ініціативи Grain From Ukraine вийшло судно з 25 тисячами тонн продовольчої пшениці для Сомалі. Про це повідомляє Мінінфраструктури.
 
“Незважаючи на війну та терористичні атаки Росії на українську цивільну інфраструктуру, Україна продовжує розділяти відповідальність зі світом у питаннях протидії світовому голоду. Ці 25 тисяч тонн – пряма допомога від української держави. Доставка гуманітарного вантажу реалізується за підтримки уряду Японії, Франції та Фінляндії”, – заявив віце-прем’єр міністр розвитку територій, громад та інфраструктури Олександр Кубраков.
 
Балкер NEVA – це вже третє судно у рамках програми Grain From Ukraine. На борту перших двох суден – 55 тисяч тонн української пшениці. Ці судна були направлені до Ефіопії, населення якої перебуває на межі голоду. Так, це забезпечить продовольством майже 200 тисяч людей на рік.
 
Зазначається, що всього з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 533 судна, які експортували 13,3 млн. тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.
 
 
Нагадаємо, вчора, 8 грудня, з українських портів у рамках “зернової угоди” вийшли ще три судна з майже 80 тисячами тонн зерна для Африки та Азії.
 
А 7 грудня з портів Одеси вийшли ще чотири судна зі 149,3 тисячами тонн агропродукції.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button