Україна

На Дніпропетровщині знешкодили “Біле братерство” наркоторговців


На Дніпропетровщині знешкодили Біле братерство наркоторговців

Затримано 17 учасників злочинної організації, включаючи їх ватажка. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Правоохоронці знешкодили угруповання “Біле братерство”, яке збувало на Дніпропетровщині наркотики з річним прибутком у 50 млн грн. Про це 25 січня повідомляє Нацполіція.

Зазначається, що злочинна організація щомісячно отримувала майже 10 кг “майстер-кладів” з забороненими речовинами, з яких розфасовували та розповсюджували амфетамін, солі PVP та метадон.

Також злочинці вирощували канабіс на присадибних ділянках для продажу та обладнали лабораторію для виготовлення психотропів.

Як повідомляється, наркотрафік налагодив 44-річний кримінальний авторитет зі злочинного угрупування “Біле братерство”, основний склад якого поліцейські ліквідували ще у 2018 році. До свого злочинного плану він залучив 16 осіб на території Нікополя та Покровська Дніпропетровської області.

Наркоділки постійно змінювали адреси фасування наркотиків, SIM-картки та банківські рахунки, через які здійснювався переказ коштів, здобутих від “бізнесу”.

Для ліквідації наркосиндикату було залучено 480 поліцейських. Правоохоронці провели 70 обшуків і, серед іншого, вилучили майже 10 кг коноплі, більше двох кг синтетичних наркотиків, танковий і ручний кулемети, чотири гранатомети, шість пістолетів, три дрони та більш ніж два млн гривень в різній валюті.

Затримано 17 учасників злочинної організації, включаючи їх ватажка. Двом співорганізаторам та учасникам уже повідомлено про підозру і обраний запобіжний захід – тримання під вартою без права застави. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

 

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з Національною поліцією ліквідувала ще один міжнародний канал продажу важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу.

Також повідомлялося, що перекрито міжнародний канал постачання кокаїну до Києва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button