Україна

На Чернігівщині ще одному військовому РФ повідомили про підозру


Російський військовий разом зі своїми товаришами по службі побили місцевого чоловіка, а потім, погрожуючи йому відрубати пальці рук, забрали велику суму грошей.

Керівник Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру російському військовому у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний разом з іншими невстановленими військовослужбовцями РФ знущалися із сім’ї, яка виховує трьох дітей, у селі Лукашівка Чернігівської області. 12 березня, перебуваючи в їхньому дворі, підозрюваний вдарив господаря прикладом автомата по голові і завдав кілька ударів рукояткою пістолета по спині. Взявши сокиру, він погрожував чоловікові відрубати пальці на руках. Надалі військовий РФ забрав у потерпілого 15 тисяч гривень.

Підозрюваний та інші російські військові приходили до цього будинку ще 13 та 15 березня. Вони погрожували фізичним насильством та зброєю, обшукували будинок та забрали ще 350 євро, мобільний телефон та інші речі господарів.

Слідство триває. Заходи з викриття здійснено прокуратурою спільно зі співробітниками та слідчими Управління СБУ у Чернігівській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні планують запустити спеціальну Книгу катів – інформаційну систему, в якій збираються підтверджені дані щодо воєнних злочинців та злочинців з російської армії.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button