Україна

На Черкащині працівники заводу з виробництва алкоголю перешкоджають обшукам


На Черкащині працівники заводу з виробництва алкоголю перешкоджають обшукам

Працівники підприємства перегородили дорогу вантажівками, перешкоджають вилученню продкції невідомого походження, а також відмовляються надати документи.

На Черкащині Бюро економічної безпеки проводить обшуки на заводі з виробництва алкоголю, але працівники підприємства намагаються перешкодити цьому. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

“В рамках кримінального провадження на підставі ухвали суду Детективи Бюро економічної безпеки наразі проводять обшуки в кількох регіонах України. Водночас на складах у Черкаській області співробітники заводу за вказівкою керівництва перекрили доступ детективів до складських приміщень та заявляють про намір організувати мітинг”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що перед тим слідство встановило, що власник заводу володіє й компанією з продажу алкоголю, і службові особи двох компаній ще в 2021 році організували схему ухилення від сплати податків, і з тих пір держава недоотримала десятки мільйонів гривень.

Компанія з продажу алкоголю закуповувала не лише алкоголь “власних” брендів, а й продукцію інших виробників. Надалі, за документами, цей алкоголь реалізовувався пов’язаній компанії-виробнику, яка нібито зберігала продукцію на складах (орієнтовна вартість залишків – 1 млрд грн), але під час оглядів складських приміщень виявилося, що товарних залишків  немає.

“Це свідчить про несплату ПДВ, податку на прибуток та акцизного податку. За попередніми даними, орієнтовний обсяг збитків завданих державному бюджету впродовж трьох років складає понад 120 млн грн”, – повідомили в БЕБ.

Крім того, на кількох складах у Черкаській області була виявлена продукція невідомого походження.

 

“Співробітники складу відмовляються надати слідчим документи, які б підтверджували її придбання у законний спосіб. Відповідно до ухвали суду, детективи мають провести вилучення цієї продукції. Однак доступ до складів перекрито вантажівками. Бюро економічної безпеки закликає всіх учасників процесу дотримуватися норм чинного законодавства та захищати свої законні інтереси в юридичній площині”, – йдеться далі в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно СБУ прийшла з обшуками в Ужгородську міську раду.

Перед тим було проведено обшуки в нардепа Дубінського.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button