Україна

На ЧАЕС ввели в експлуатацію нове сховище ядерного палива

Мета української влади – трансформувати територію відчудження на територію відродження. І сьогодні введено в експлуатацію нове сховище відпрацьованого ядерного палива. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час брифінгу, передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу ОП.

Також він назвав завданням влади «зробити все заради неповторення подібних катастроф».

«Україна не одна, має широку підтримку партнерів. Сьогодні введено в експлуатацію нове сховище. Дуже важливо, що сьогодні буде отримано ліцензію на утримання нового сховища, строк експлуатації до 100 років», – повідомив він.

Підприємству «Чорнобильська АЕС» вручили ліцензію про Сховище відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу (СВЯП-2).

Колегія Державної інспекції ядерного регулювання ще минулого тижня ухвалила рішення про видачу ліцензії Чорнобильській АЕС на експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива.

Ліцензія підтверджує, що процес поводження з відпрацьованим ядерним паливом в Україні може відповідати вимогам МАГАТЕ і гарантувати екологічну безпеку територій, на яких цей процес відбувається.
СВЯП-2 призначене для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо довгострокового зберігання (протягом 100 років) усього відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС. Будівництво СВЯП – 2 та переміщення в нього усього відпрацьованого ядерного палива є однією з умов зняття з експлуатації ЧАЕС.

 

 

 

 

Back to top button