Україна

На Буковині затримано 15 ухилянтів, а також їх “помічників”


На Буковині затримано 15 ухилянтів, а також їх помічників

Організатору незаконного переправлення осіб через держкордон та його спільникам загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

В рамках спільної спеціальної прикордонної операції Захід-2023 прикордонники впродовж вихідних припинили 12 випадків порушення кордону, затримали 15 громадян України, які поза пунктами пропуску намагалися потрапити до Молдови та Румунії. Про це 8 травня повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначається, що вчора співробітники оперативних підрозділів Чернівецького загону спільно з прикордонним нарядом відділення Гвіздівці поблизу українсько-молдовського кордону зупинили автомобіль. У його салоні знаходилося четверо осіб призовного віку з документами. Троє чоловіків виявилися місцевими, які намагалися організувати для мешканця міста Новодністровськ незаконний перетин кордону до Молдови.

Також впродовж вихідних охоронці кордону відділів Кельменці, Красноїльськ, Селятин та Шибени в 11 випадках затримали ще 14 правопорушників, які в незаконний спосіб намагалися перетнути кордон.

Це були мешканці Донецької, Сумської, Миколаївської, Київської, Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Усіх правопорушників доставлено в прикордонні підрозділи для притягнення до відповідальності за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Стосовно організатора та посібників до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення – незаконне переправлення осіб через держкордон. Їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

 

 

Нагадаємо, СБУ ліквідувала канали втечі ухилянтів: серед затриманих – пастор.

Також повідомлялося, що в Чернівецький області прикордонники затримали ухилянтів з провідником.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button