Україна

На Буковині посадовці організували незаконну рубку лісу на майже 4 млн грн


На Буковині посадовці організували незаконну рубку лісу на майже 4 млн грн

Посадовці підробляли документи щодо необхідності проведення санітарно-вибіркових рубок дерев, які були здоровими та не мали б бути зрубані.

Повідомлено про підозру лісничому та двом майстрам лісу Берегометського лісомисливського господарства у Чернівецькій області за фактом незаконної порубки деревини на майже 3,7 млн грн. Про це 3 червня повідомляє ДБР.

Зазначається, що посадовці підробляли документи щодо необхідності проведення санітарно-вибіркових рубок дерев, які були здоровими та не мали б бути зрубані. Також вони вказували у документах недостовірні відомості щодо стану та об’єму зрубаної деревини, аби штучно створити її надлишок.

Вирубкою лісу займалася приватна фірма рідної сестри лісничого. Він сам керував роботами начебто від її імені та укладав договори з лісгоспом. За такою схемою зловмисникам вдалося протиправно зрубати, а згодом продати 206 дерев. Сума завданих державі збитків становить 3 млн 700 тис. грн.

Фігуранти підозрюються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб, службовому підробленні за попередньою змовою групою осіб та у незаконній порубці дерев у лісах, вчинених повторно, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

 

 

Нагадаємо, у Рівненській області поблизу села Довговоля через незаконну рубку дерев довкіллю заподіяна шкода на понад 13 млн гривень.

Раніше працівники ДБР та СБУ викрили масштабні оборудки з лісом у Сумській області. А на Львівщині розслідують незаконну вирубку дерев на 64 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button