Україна

На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили понад сотню окупантів – Череватий


На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили понад сотню окупантів - Череватий

Загалом там відбулося 10 боєзіткнень, під час яких знищено 104 окупанти, 166 зазнали поранень, шість – взяті у полон

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що на Бахмутському напрямку відбулось 10 боєзіткнень, знищено понад 100 окупантів, на Лимано-Куп’янському напрямку відбулось три боєзіткнення, знищено 22 військових РФ. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

За його словами, українські військові тиснуть на загарбників по флангах, росіяни чинять потужний спротив.

“Тільки за цю добу ворог 445 разів зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню бив по нам на Бахмутському напрямку, здійснив два авіанальоти. Загалом відбулося 10 боєзіткнень, під час яких знищено 104 окупанти, 166 зазнали поранень, шість – взяті у полон”, – зазначив Череватий.

Він також повідомив, що ЗСУ знищили дві реактивні системи залпового вогню Град, протитанковий ракетний комплекс, бойову розвідувальну дозорну машину, командний спостережний пункт батальйону і три склади з боєприпасами.

За словами Череватого, росіяни намагалися тричі атакувати позиції ЗСУ на Лимано-Куп’янському напрямку. Було завдано 303 удари. В ході відбиття атак 22 солдати РФ знищені, 50 – поранені.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його дратують зовнішні коментарі про те, що контрнаступ України відбувається повільніше, ніж очікували.

У Міноборони розповіли про наступ на Бахмут

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button