Україна

На автодорозі Київ-Одеса стався значний зсув ґрунту

На автомобільній дорозі М-05 Київ — Одеса, км 337 біля села Троїцьке, Подільського району внаслідок інтенсивних дощів виник зсув ґрунту та деформації дорожнього покриття, повідомляє 1News з посиланням на Міністерство інфраструктури.

За словами Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, повне завершення робіт заплановано до 3 серпня 2021 року. Наразі вже замінили понад 2200 м3 перезволоженого ґрунту. Працює 10 одиниць спецтехніки. У розробці інженерне рішення для надійного укріплення насипу.

Міністерство додає, що дана ділянка автодороги була побудована ще у 2006 році, відтоді Служба автомобільних доріг в Одеській області здійснювала роботи лише за рахунок експлуатаційного утримання.

Зараз на місці цілодобово здійснюються відновлювальні роботи, права смуга руху на цій ділянці перекрита.

У 2020 році оновлення маршруту Київ — Одеса розпочалося у рамках проекту Велике будівництво. Торік роботи здійснювалися в Київській та Черкаській областях.  У планах — оновлення М-05 по всій протяжності.

У рамках кредитних угод з ЄБРР та ЄІБ на капітальний ремонт 300 км дороги в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях буде виділено близько 600 млн євро, а також буде здійснено співфінансування з коштів Державного бюджету України для покриття видатків на сплату ПДВ. Наразі затверджена проектна документація, невдовзі ці угоди набудуть чинності, після чого зможуть розпочатися роботи.

Back to top button