Україна

На “армію дронів” зібрали понад 500 млн гривень


На армію дронів зібрали понад 500 млн гривень

Про закупівлю потужних безпілотників тривають переговори з українськими і міжнародними виробниками.

 
Українці через платформу United24 зібрали понад 510 млн гривень у рамках проекту Армія дронів. Про це у понеділок, 18 липня, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.
 
 

 
За його словами, на сьогодні вже домовлено про закупівлю 60 мультикоптерів Matrice, які “з точністю записують відео, мають вбудований штучний інтелект, чітко фокусуються на цілі і визначають потенційну небезпеку на відстані”.
 
Також про подальшу закупівлю потужних безпілотників тривають переговори з українськими і міжнародними виробниками. Серед них Сполучені Штати Америки, Німеччина, Португалія, Японія та Ізраїль.
 
“У рамках комплексної програми Армія дронів ви донатите і дронатите свої дрони на потреби ЗСУ. Наша команда їх перевіряє, ремонтує та оперативно замінює пошкоджені дрони. Військові системно проходять навчання з управління безпілотниками, щоб потім виконувати завдання на лінії фронту”, – зазначив Федоров.
 
Нагадаємо, українські захисники освоюють нові навички управління дронами в школі Дронаріум. Перші 150 операторів почали навчання.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button