Події

Жителю Черкас, який передавав дані про українські Сили оборони в двох регіонах …

Жителю Черкас, який передавав дані про українські Сили оборони в двох регіонах і виправдовував агресію рф, повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Черкаси за фактами несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розміщення ЗСУ, виправдовування і визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, чоловік збирав розвіддані про Сили оборони України на території регіону. Також для збору цієї інформації він їздив на Одещину.

????Підозрюваний надсилав через месенджер Telegram відомості та фото про рух військової техніки, чим надав можливість ідентифікувати розташування підрозділів Збройних Сил України для нанесення ракетних ударів.

????Крім того, у листуванні та телефонних розмовах він систематично заперечував російську збройну агресію. Стверджував, що на території України триває так звана спецоперація, а не повномасштабне вторгнення держави-агресора.

????Чоловік транслював наративи російської пропаганди щодо «нацизму» в нашій країні, підтримував дії й рішення керівництва росії у своїх розмовах.

????Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + nineteen =

Back to top button