Україна

МЗС відреагувало на візит Орбана до Москви


МЗС відреагувало на візит Орбана до Москви

Єдиним реалістичним шляхом до відновлення справедливого миру залишається Формула миру, зазначили у відомстві.

Рішення прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана відвідати Москву з візитом ухвалено без узгодження з Києвом. Про це повідомило МЗС України у п’ятницю, 5 липня.

“У звʼязку з візитом премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви 5 липня 2024 року, МЗС наголошує, що рішення здійснити цю поїздку ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною”, – йдеться в коментарі відомства.

Вказано, що для нашої країни “принцип “жодних домовленостей про Україну без України” залишається непорушним і закликаємо усі держави неухильно його дотримуватися”.

У МЗС нагадали, що єдиним реалістичним шляхом до відновлення справедливого миру залишається Формула миру.

“Як засвідчив перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, участь в якому взяла також Угорщина, понад сто держав і міжнародних організацій поділяють бачення миру засноване на повазі до територіальної цілісності України та Статуту ООН. Формат Саміту миру є ключовим майданчиком для пошуку шляхів відновлення справедливого миру”, – зазначили дипломати.

“Україна залишається конструктивно налаштованою на подальшу роботу над розвитком двосторонньої співпраці та європейської інтеграції за результатами візиту премʼєр-міністра Угорщини до Києва”, – додали у відомстві.

Раніше у п’ятницю стало відомо, що Орбан прибув до Москви. У Кремлі повідомили, що премʼєр зустрінеться з Володимиром Путіним, а однією з головних тем стане Україна.

Нагадаємо, 2 липня Орбан уперше побував в Україні з початку повномасштабної війни і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Він запропонував українській стороні припинити вогонь, після чого почати мирні переговори з Росією. Ця пропозиція не знайшла відгуку у Києві.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 1 =

Back to top button