Україна

МЗС відреагувало на візит “оперної співачки” з Китаю в Маріуполь


МЗС відреагувало на візит оперної співачки з Китаю в Маріуполь

Виконання китайською “оперною співачкою” Ван-Фан пісні “Катюша” на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому армія РФ вбила понад 600 людей – приклад повної моральної деградації, зазначив Олег Ніколенко.

Україна очікує від Китаю пояснень мети перебування китайських громадян, зокрема “оперної співачки” Ван-Фай, у тимчасово окупованому росіянами Маріуполі Донецької області. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook в п’ятницю, 8 вересня.

“Виконання китайською “оперною співачкою” Ван-Фан пісні “Катюша” на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей – приклад повної моральної деградації. Ба більше, за наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів”, – написав Ніколенко.

Речник МЗС наголосив, що приїзд громадян Китаю до Маріуполя незаконний і грубо порушує законодавство України, що регулює перетин державного кордону іноземцями.

“Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста. МЗС України ініціює заборону в’їзду до України для всіх китайських “гастролерів”, – заявив він.

Раніше ЗМІ повідомили, що Китай змінив позицію щодо України перед самітом G20. Якщо раніше вона була нейтральною, то тепер – більш проукраїнською.

Буданов оцінив позицію Китаю щодо війни в Україні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button