Україна

МЗС розширило доступ до консульських послуг за кордоном


МЗС розширило доступ до консульських послуг за кордоном

Загалом доступ до цього реєстру з 15 липня матимуть 48 установ у 31 країні Європи, Північної Америки, Азії та Океанії, а також Африки та Близького Сходу

Міністерство закордонних справ України суттєво розширило доступ до консульських послуг за кордоном. Зокрема з 15 липня перелік закордонних дипустанов, котрі надають послуги з використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян, збільшився майже вдвічі. Про це інформує пресслужба МЗС у понеділок, 15 липня.

Зауважується, що доступ до реєстру додатково отримали ще 24 установи у 20 країнах.

Зокрема це посольства України в Австрії, Алжирі, Бельгії, Великій Британії, Вірменії, Іспанії, Марокко, Молдові, Нідерландах, Норвегії, ОАЕ, Румунії, Таджикистані, Туркменістані, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії та Швеції, консульства в Единбурзі, Бельці, Дубаї, Ніредьгазі та Брно.

Тож, загалом доступ до цього реєстру з 15 липня матимуть 48 установ у 31 країні Європи, Північної Америки, Азії та Океанії, а також Африки та Близького Сходу.

Доступ до реєстру означає, що громадяни зможуть отримати повторні свідоцтва, видані органами ДРАЦС на території України; витяги з Реєстру про проведену реєстрацію акту.

Відтепер додаткові закордонні дипломатичні установи надаватимуть такі послуги та здійснюватимуть іншу роботу на напрямі державної реєстрації актів цивільного стану з використанням засобів Реєстру.

Нагадаємо, закордонні дипломатичні установи України з 18 травня відновили прийом заяв на вчинення консульських дій чоловікам призовного віку.

Як відомо, новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, передбачає й те, що оновити свої дані в ТЦК мають і жінки – медики і фармацевти, які перебувають на військовому обліку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Back to top button