Україна

МЗС розкритикувало намір Евросоюзу продовжити заборону на імпорт зерна


МЗС розкритикувало намір Евросоюзу продовжити заборону на імпорт зерна

Відомство закликало керівництво ЄС та причетні країни знайти збалансоване рішення щодо цієї проблеми.

Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія і Словаччина хочуть продовжити заборону на імпорт українського зерна. Українська сторона наголошує, що такі дії не відповідають духу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і принципам Єдиного ринку. Про це заявило Міністерство закордонних справ у суботу, 26 серпня.

“Вважаємо категорично неприйнятним продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України після того, як 15 вересня сплине дія заборони Європейської комісії. Викликають повне нерозуміння і наміри додати до переліку заборонених до імпорту товарів і інші категорії української продукції”, – йдеться в повідомленні відомства.

МЗС закликало керівництво Євросоюзу та причетні країни, декотрі з них навіть отримували фінансування відповідних секторів з бюджету ЄС, знайти збалансоване рішення.

Українське міністерство наголошує, що нині необхідно зміцнювати Єдиний ринок ЄС та протидіяти російським викликам у дусі солідарності.

Як ми вже писали раніше, Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія та Словаччина виступають за продовження заборони ЄС на імпорт українського зерна в ці країни до кінця року. 

Термін дії цієї заборони закінчується 15 вересня. Водночас Україна розраховує, що всі обмеження Єврокомісії на український аграрний експорт буде скасовано.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button