Україна

МЗС провело жорстку розмову з представником Ірану


МЗС провело жорстку розмову з представником Ірану

Підтвердження факту постачання Іраном ракет Росії матиме “руйнівні та непоправні наслідки” для українсько-іранських двосторонніх відносин, попередили у відомстві.

До Міністерства закордонних справ України викликали тимчасового повіреного у справах Ірану в нашій державі Шахріяра Амузегара у зв’язку з повідомленнями про можливе постачання іранських ракет Росії. Про це йдеться у заяві українського відомства, оприлюдненій у понеділок, 9 вересня.

Вказано, що іранському представнику було висловлено “глибоке занепокоєння” української сторони у зв’язку із повідомленнями щодо можливого постачання Іраном балістичних ракет до Росії.

“Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин”, – йдеться у коментарі МЗС.

Раніше ЗМІ повідомили, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності. У свою чергу Тегеран офіційно заперечив поставки ракет.

Але напередодні іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав, що його країна дійсно спорядила Москві балістичні ракети.

А сьогодні вже Кремль відреагував на дані щодо ракет Ірану.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 9 =

Back to top button