Україна

З Одеського порту вийшло перше судно з 16 липня


З Одеського порту вийшло перше судно з 16 липня

Тимчасовий транспортний коридор насамперед діятиме для евакуації кораблів, які знаходяться в українських портах з початку війни.

Контейнеровоз JOSEPH SCHULTE під прапором Гонконгу вийшов з Одеси і став першим судном, яке скористалося тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України. Про це 16 серпня повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він зазначив, що JOSEPH SCHULTE, який знаходився в порту Одеса з 23 лютого 2022 року, тримає курс на Босфор. На його борту – понад 30 тисяч тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема, з продовольством.

“Коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року”, – наголосив глава Мінінфраструктури.

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov
 

Кубраков уточнив, що останнє судно в межах “зернової угоди” вийшло з порту Одеса 16 липня.

Нагадаємо, після зриву “зернової ініціативи” РФ системно атакувала портову інфраструктуру України для зупинки агроекспорту. 

Битва між Україною та Росією за ринок зернових культур

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button