Україна

МЗС: До Альянсу оборонних індустрій долучилися 38 компаній із 19 країн


МЗС: До Альянсу оборонних індустрій долучилися 38 компаній із 19 країн

Йдеться про угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки і боєприпасів.

Українські компанії в рамках Міжнародного форуму оборонних індустрій підписали 20 документів з іноземними партнерами, на момент закриття форуму до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній з 19 країн. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Йдеться про угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки і боєприпасів. Серед форматів співпраці – спільне виробництво, обмін технологіями, постачання комплектуючих.

Зазначається, що долучитися до Альянсу може кожен виробник озброєння та військової техніки з різних країн світу.

Як відомо, Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1) у Києві обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн, які виробляють повний спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем.

Участь у заході взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи.

Нагадаємо, сьогодні президент Володими Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Також в Україні планують створити спеціальний оборонний фонд, який фінансуватиметься з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих активів РФ. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button