Україна

Мисливці за Шахедами: у ЗСУ показали роботу мобільних груп


Мисливці за Шахедами: у ЗСУ показали роботу мобільних груп

Екіпаж складається із кількох людей: водія, кулеметника чи оператора ПЗРК. Вони чергують цілодобово.

Мобільні групи протиповітряної оборони боронять небо над Київською областю. Військові проводять цілодобове бойове чергування, а також знищують безпілотники Шахеди у разі російських атак. Про це йдеться у повідомленні Сухопутних військ ЗСУ у Facebook у вівторок, 14 березня.

Зазначається, що екіпаж мобільних груп ППО складається з кількох людей: водія, кулеметника чи оператора переносного зенітно-ракетного комплексу. Вони повинні постійно перебувати в бойовій готовності, щоб дістатися певної позиції і розпочати виконання бойового завдання.

“Кулеметник Джокер здатний працювати зі своїм ДШК і вдень, і вночі. Кулемет калібру 12.7 мм з ефективною дальністю ураження повітряних цілей до 2.4 км – слугує зброєю для знищення Шахедів, якими росіяни щотижня атакують столицю. Цей екіпаж має не тільки необхідні можливості, але й досвід “приземлення” таких дронів”, – йдеться у повідомленні.

Іншим бойовим завданням мобільної групи ППО є безперервна передача інформації про повітряну обстановку на підступах до Києва. Це посилює загальну здатність ППО для своєчасного виявлення та знищення ворожих цілей.

Раніше повідомлялося, що системи протиповітряної оборони NASAMS, які США передали Україні, перехопили 100% ворожих ракет, випущених Росією по Україні.

Україна отримала першу систему Patriot – ЗМІ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button