Україна

“Мисливець” за позиціями HIMARS проведе за ґратами 12,5 років


 Мисливець за позиціями HIMARS проведе за ґратами 12,5 років

Співробітники СБУ затримали навідника у серпні, він визнаний винним у колабораційній діяльності та отримав покарання у вигляді 12 років та 6 місяців ув’язнення.

За матеріалами СБУ понад 12 років за ґратами проведе інформатор, який “полював” на бойові позиції HIMARS. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на Донецькому напрямку. Насамперед він намагався виявити можливі бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS. Крім того, передавав окупантам точні координати об’єктів критичної інфраструктури регіону. Саме за його “наведенням” загарбники вдарили по водозабірній системі у місті Селидове”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали навідника у серпні, він визнаний винним у колабораційній діяльності та отримав покарання у вигляді 12 років та 6 місяців ув’язнення.

“За даними слідства, колаборантом виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення підтримував зв’язок з окупантами та прагнув допомагати у війні проти України. Зібрану інформацію він передавав через “зв’язного”. Ним був учасник підконтрольної Росії терористичної організації “народна міліція ДНР”. Передачу координат здійснював через заборонені соцмережі Вконтакте та Одноклассники у вигляді фотоматеріалів із позначками об’єктів на електронних картах”, – повідомляють у СБУ.

Під час обшуку правоохоронців виявили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони із доказами роботи на ворога.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила депутата ОПЗЖ у пособництві окупантам.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button