Україна

Милованов покликав журналіста на дуель: той, хто програє має прокричати, що він «еропка»

Член наглядової ради ДК «Укроборонпром», колишній міністр економіки Тимофій Милованов викликав журналіста Юрія Бутусова на інтелектуальну дуель. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

«Юрій Бутусов звинуватив мене в хабарі в 1,68 млн грн. Безпідставно. В старі часи за це викликали на дуель і стрілялись. Сьогодні часи вегетаріанські і тому я викликаю Бутусова на інтелектуальну дуель – дебати (за правилами дзеркальними до правил дуелей 19-го сторіччя)»,  – пише Милованов.

Він додав, якщо виграє Бутусов, то вони разом ідуть в НАБУ. Журналіст пише заяву, а Милованов дає свідчення.

«Якщо хабаря немає і Бутусов програє дуель (а я впевнений що так і буде, бо правда за мною), то Бутусов на камери віджимається від полу (чисто без малювання) 20 разів і голосно говорить «Я крикуха і еропка»», – зазначає Милованов.

Зазначимо, що Тимофій Милованов також є почесним президентом Київської школи економіки.

Бутусов раніше на своїй сторінці у Facebook написав, що Милованова призначили в «Укроборонпром» 21 травня, тоді як 30 травня ця ж організація замовила у школи Милованова дослідження, вартістю 1, 68 млн гривень.

«Школа Милованова отримала хабар в 1,68 мільйона гривень від Укроборонпрому в день призначення Милованова членом Наглядової ради Укроборонпрому. Відкритий корупційний злочин і конфлікт інтересів для НАБУ, особливо обурливий через те, що директор Київської школи економіки Тимофій Милованов і директор Укроборонпрому Юрій Гусєв сміють виправдовувати цю аферу», – пише журналіст.

Він аргументує, що 21 травня директор Київської школи економіки Тимофій Милованов був призначений указом президента членом Наглядової ради Укроборонпрому. Однак в той же день призначення Милованова, 21 травня, в системі Прозорро був опублікований договір між компанією Спецтехноекспорт – дочірнім підприємством Укроборонпрому і Київською школою економіки, директором якої є Тимофій Милованов.

Відповідно до тендерної документації, торги були проведені 20 травня, буквально напередодні, але конкурентів на торгах не було – закупівлю провели в одного учасника. 1,68 мільйона гривень державне підприємство заплатило приватній школі за «послуги з проведення дослідження».

«У коментарях до свого посту Милованов заявив, що конфлікту інтересів немає, тому що він … підписав зі своєю ж школою протокол, що у відносинах з Укроборонпромом він для школи вже не директор, а представляє інтереси Укроборонпрому! Тобто захотів – розписався у виплатах Наглядової ради для КШЕ, коли захотів – розписався в КШЕ в отриманні, і ніякого конфлікту, з причини незадовільного стану душі», – зауважує Бутусов.

«Прошу комітет з оборони Верховної Ради і Національне антикорупційне бюро дати оцінку цим діям Укроборонпрому і Вищої школи економіки. Прошу опублікувати тему дослідження, і назвати авторів, що там так терміново треба досліджувати і як це допоможе вирішенню проблем концерну?», – додав журналіст.

Back to top button