Україна

Миколаїв та область переходять в «червону» зону: що буде заборонено

З вівторка 26 жовтня Миколаївська область входить в червону зону епіднебезпеки. Цю інформацію підтвердив перший віцемер Миколаєва Віталій Луков, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу Миколаївської міської ради.

У зв’язку з цим у місті діятимуть наступні обмеження:

Забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

«Вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат», – говориться у повідомленні.

При цьому Віталій Луков зазначив, що у місті щеплено двома дозами вакцини загалом біля 30% миколаївців.

Заклади, де діятимуть обмеження, будуть перевіряти спеціальні рейдові групи. До їх складу увійдуть поліцейські, представники Держпродспоживслужби, а також представники органів місцевого самоврядування.

«Якщо людину допустять у заклад зазначеної групи без сертифікату та нададуть їй послугу, власник буде оштрафований», – додають у міськраді.

При цьому робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил. Відвідувачі повинні бути у масці та пам’ятати про дистанцію.

Віталій Луков закликав усіх громадян бути свідомими, адже тільки від наших дій залежить, чи покращуватимуться показники захворюваності.

«Я розумію соціальну напругу, яка зараз виникає, але це наша спільна відповідальність. Будемо виконувати правила – раніше вийдемо з червоної зони», – резюмував віцемер.

Щодо роботи освітніх закладів у Миколаєві:

Відсьогодні міські школи на осінніх канікулах. Учні 1-4 класів вийдуть на навчання 1 листопада, якщо довзволятиме температурний режим. Учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно.

Дитячі садочки поки продовжують працювати у штатному режимі. Як стало відомо під час брифінгу, станом на 23 жовтня на ковід хворіють 31 працівник ДНЗ та 12 вихованців. Контактні особами є 267 дітей та 42 працівника. 24 групи на самоізоляції.

Back to top button