Україна

Михайло Островський : Як при Зеленському Україна потрапила до топ рейтингу “найбільш нещасливих країн світу” – 1News

Михайло Островський

Михайло Островський

Політичний експерт


Фото з відкритих джерел

Оригінал – на сайті “Skeptic”.

Міжнародна асоціація Gallup International в період з жовтня по грудень 2021 року провела глобальне опитування, згідно з яким, Україна знову потрапила в рейтинг “найнещасливіших країн світу” 2022 року. В оновленому переліку Україна опинилася на 38-й позиції з 44 країн, тим самим увійшовши в топ-10 найнещасніших націй. Залишають бажати кращого і статистики центру цивільного здоров’я, згідно з якими, в Україні зростає кількість самогубств і спроб суїциду.

Прикро і те, що українці в цілому досить песимістично дивляться в майбутнє. 38% опитаних Gallup International вважає, що 2022 рік буде гірше 2021-го, 25% налаштовані оптимістично і ще стільки ж думають, що все залишиться без змін.

Так чому влада все ще продовжує вкладати шалені бюджетні кошти в примарний “ковідний фонд”, який деребанять всі чинуші, яким не лінь, в той час як в Україні стрімко зростає рівень депресії у населення? У той же час через неготовність Офісу Зеленського дати відсіч ситуації з коронавірусом в країні, значний відсоток українців зіткнувся з втратою роботи, погіршенням фінансового становища, труднощами з соціальною ізоляцією. Звичайно ж все це призвело до занепадницьких настроїв в українському суспільстві.

Чого вартий психоемоційному стану українців і “інформаційні битви” міністерств щодо “російського наступу”, які зараз звучать з кожної праски. Останнім часом кожен день будь-якого українця починається з новин про “вторгнення” і ними ж і закінчується. Природно, цей фон створює обстановку нервозності, при якому всі інші промахи влади йдуть на другий план. При них же неможливо і займатися вибудовуванням здорової економіки в країні або розслідувати факти корупції у владі.

Як повинен реагувати кожен українець на свавілля “слуг” народу, яким можна на загальному огляді брати хабарі, щодня переступати закон, бути винуватцями аварій і при цьому залишатися безкарними? У той час, як звичайні громадяни стикаються зі свавіллям влади або місцевих суддів і просто не можуть захистити свої права і свободи?

Звичайно, негативна атмосфера безсилля поставила життєрадісних українців, які раніше у всього світу асоціювалися з завзятими піснями і танцями, в один ряд з жителями Афганістану та Іраку. Дуже хочеться вірити, що поточна політика влади в нашій країні – тимчасова і в осяжному майбутньому змучені українці знову почнуть посміхатися один одному на вулицях.

Михайло Островський

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button