Україна

МВС України ініціює збільшення штрафів за кермування напідпитку

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час селекторної наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського повідомив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроект № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху», який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Про це 1News повідомила прес-служба Глави держави.

Зокрема, законопроект збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності.

«Ухвалення цього законопроекту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП», – зауважили в МВС.

Терміновість ухвалення цього законопроекту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп’яніння, легкістю уникнення ними відповідальності.

«ДТП на Столичному шосе поблизу Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це – не перша аварія, спричинена цим водієм. Цей законопроект надзвичайно важливий. Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 12 липня о 17:25 у Голосіївському районі Києва на Старообухівському шосе сталася ДТП за участю 2 легкових автомобілів, внаслідок чого загинули 4 людей (з них 2 дитини 2008 та 2010 років народження).

Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Мерседес» здійснив зіткнення з іншим авто, що рухалося попереду у попутному напрямку. Після цього виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем «Хюндай».

За попередньою версією водій автомобіля «Мерседес» перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Back to top button