Україна

МВС пояснило, як роздача зброї допомогла у війні


МВС пояснило, як роздача зброї допомогла у війні

Українцям на початку вторгнення Росії роздали тисячі одиниць зброї – це допомогло стримати ворога, каже Монастирський.

 
Роздача зброї населенню у перші дні війни стала чинником для стимання російського вторгнення. Про це розповів глава МВС Денис Монастирський в інтерв’ю для Washington Post, розміщеному на сайті відомства.
 

“Цей крок став важливим чинником стримування як для росіян, так і для потенційних українських перебіжчиків. Адже будь-який український мер, який задумався про зраду, зрозумів би, що зовні на нього чекають 20 людей зі зброєю, і що “він і його родина будуть першими”, – розповів міністр.
 
Глава МВС також розповів про вторгнення Росії у ніч проти 24 лютого.
 
“Було темно. На зв’язку був голова Прикордонної служби України: він повідомив, що його підлеглі борються з росіянами у трьох північно-східних областях України”, – сказав Монастирський.
 
Міністр одразу ж зателефонував президенту Володимиру Зеленському, сказавши йому: “Почалося”.
 
“З огляду на те, що атаки йдуть відразу в кількох місцях, це воно”, – згадує міністр.
 
Монастирський заявив, що росіяни в перші хвилини завдавали страшних ударів по нашій ППО та по наших військах загалом. “Залишалися 20-метрові вирви, подібних до яких ніхто в житті не бачив”, – уточнив він.
 
За його словами, на той момент головне питання було у тому, як далеко може зайти ворог.
 
Також глава МВС розповів, як президент зібрав своїх головних радників, і що тоді було вирішено, що частина кабінету, зокрема керівники поліції та оборонної сфери, залишиться у Києві, а решта переїде на захід України.
 
Монастирський додав, що чиновники з подивом спостерігали за допомогою прикордонного спостереження, як сотні одиниць російської техніки вторгаються в Україну колонами, що нагадало наступ часів Другої світової війни.
 
Нагадаємо, на початку війни поліція Києва видала на руки мешканцям міста понад 6,5 тисяч одиниць зброї, близько однієї тисячі одиниць уже повернуто, решта перебувають на обліку.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button