Україна

МВС оцінило підготовку шкіл до роботи офлайн


МВС оцінило підготовку шкіл до роботи офлайн

У значній частині українських шкіл новий навчальний рік для школярів розпочнеться в онлайн-режимі.

Близько третини шкіл в Україні готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з точки зору безпеки та наявності укриття. Про це у середу, 3 серпня, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі інформаційного телемарафону.
 
За його словами, зараз ДСНС працює в регіонах з кожним органом місцевого самоврядування – селищними, міськими радами та ОТГ з метою вироблення рекомендацій щодо кожної школи.
 

 
“Ми закріпили за кожною школою відповідального рятувальника в регіоні. Це буде не один рятувальник на кілька шкіл, а конкретна особа – конкретне прізвище, яке має відповідати за те, як готова чи не готова школа до нового навчального року. Власне, за нашими оцінками, вже підходить до 30% готовності шкіл у всій Україні”, – пояснив Монастирський.
 
Він додав, що в частині шкіл країни новий навчальний рік розпочнеться в онлайн-режимі, зокрема у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії.
 
Водночас у тилових регіонах країни, зокрема Львівській, Тернопільській, Закарпатській областях, ведеться підготовка до офлайн-навчання.
 
“Ми там маємо велику кількість ВПО, серед яких багато дітей, які підуть до школи. Тому там якраз іде підготовка по готовності укриття у школах. Це можуть бути оснащені підвали, або перші поверхи шкіл, але за умови їхнього правильного оснащення. ДСНС вже давно дали рекомендації, конкретні схеми та приклади, як це має виглядати. Сьогодні органи самоврядування працюють над тим, щоб це можна було забезпечити”, – наголосив Монастирський.
 
Глава МВС зазначив, що сільські школи в тилових регіонах країни, на його думку, у трохи гіршому стані з погляду безпеки та укриття, порівняно з міськими.
 
“Більше готові школи в містах, тому в сільських школах розглядаються альтернативні варіанти, як, наприклад, довезення дітей до сусідньої школи, де забезпечено укриття. Я переконаний, що там, де це можливо буде зробити, питання довозу дітей вирішуватиметься, щоб діти могли розпочати навчання у безпеці”,- підкреслив Монастирський.
 
Він додав, що певний загальний підсумок готовності шкіл до нового навчального року можна буде підбити у другій половині серпня.
 
“Ближче до Дня незалежності, щоб розуміти, скільки шкіл почнуть навчання офлайн, із виходом дітей безпосередньо до класів”, – зазначив голова МВС. 
 
Нагадаємо, вчителям, чиї школи офіційно затвердять очне навчання з першого вересня, доведеться повернутися до роботи в офлайн-форматі, в тому числі приїхати з-за кордону.
 
Раніше повідомляли, що з нового навчального року в українських школах з’явиться охорона, спеціальне обладнання для оповіщення сигналу тривоги.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button