Україна

МВФ готовий підтримати країни, які постраждають у разі можливого відключення Росії від системи фінансових транзакцій SWIFT – новини

Міжнародний валютний фонд
Фото з відкритих джерел

Йдеться про можливі санкції у разі загострення російсько-українського конфлікту

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий підтримати країни, які постраждають у разі можливого відключення Росії від системи фінансових транзакцій SWIFT. Йдеться про можливі санкції у разі загострення російсько-українського конфлікту. Про це повідомляє Reuters.

Як заявила директор МВФ Кристаліна Георгієва, жорсткі санкції проти Росії на випадок вторгнення в Україну неминуче торкнуться функціонування фінансової системи, особливо якщо Москву відключать від SWIFT.

“Якщо ми опинимося в ситуації, коли виникнуть побічні ефекти, що вимагають більш активної участі МВФ в інших країнах, ми, звичайно, будемо там. У нас ще є кредитні можливості на суму близько 700 млрд доларів”, – зазначила вона.

Водночас вона сподівається на дипломатичне вирішення конфлікту.

Новини за темою: Удар по банках, але без SWIFT: ЗМІ дізналися про наміри США щодо санкцій проти РФ

Раніше повідомлялося, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн допустила відключення Росії від міжнародної платіжної системи (SWIFT) у разі повномасштабного наступу на Україну. 


[ad_2]
Source link

Back to top button