Україна

МВФ дав обнадійливий прогноз стосовно темпів приросту української економіки

МВФ вже переглянув темпи приросту українського ВВП, новий прогноз виявився дуже обнадійливим. Про це йдеться в статті “Дзеркала Тижня”, інформує 1NEWS.

Автор зазначає, що за умовами випуску VRI (реструктуризовані борги України), інвестори претендують на частину приросту реального ВВП (з урахуванням інфляції), що перевищить показник у 3% в 2019-2038 рр., за умови, що номінальний ВВП (без урахування інфляції) буде більше 125,4 млрд доларів.

“МВФ переглянув прогноз на 2019 рік, збільшивши номінальний ВВП з 118,8 млрд до 126,7 млрд доларів. Навіть прогноз реального ВВП, який, згідно з очікуваннями МВФ, навпаки, повинен знизитися з 3,5% до 3,3%, сприятливий для власників VRI”, – йдеться в статті.

“І якщо ці прогнози виправдаються, виплати за VRI почнуться не в 2020, а в 2019 р. тобто наше боргове навантаження знову зросте, що затьмарить загальну радість від приросту ВВП”, — підкреслює оглядач.

 

 

One Comment

  1. За такую “реструктиризацию” пани американку яресько надо было сразу повешать за ноги на дереве. А теперь в сумме мы выплатим столько, что лучше бы платили за сам долг.

Back to top button