Україна

Можна перейти вбрід: в ОП показали фото Дніпра після підриву Каховської ГЕС


Можна перейти вбрід: в ОП показали фото Дніпра після підриву Каховської ГЕС

В районі Дніпровської ГЕС практично немає води. Люди стоять у Дніпрі, і видно, що води лише по їхні коліна.


Річку Дніпро в районі Запоріжжя нині можна просто перейти – рівень води після підриву росіянами Каховської ГЕС сягає не вище пів метра. Відповідне фото опублікував голова Офісу президента Андрій Єрмак.

“Екоцид. Дніпро в районі Дніпровської ГЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС”, – написав він.
 
На опублікованому фото люди переходять Дніпро фактично по піску, а також повністю видно греблю Дніпровської ГЕС на фоні. 
 
“Не помічати цього неможливо. Мовчати про це також не можна. Бо мовчання і відсутність покарання для терористів – це злочин проти нинішніх та майбутніх поколінь. Росія відповідатиме, їх покоління за все заплатять і це стане уроком для всієї російської нації”, – підкреслив Єрмак.

Дніпровська ГЕС – п’ята сходинка каскаду гідроелектростанцій на річці Дніпро, розташована у Дніпровському районі Запоріжжя. Каховська ГЕС – остання сходинка Дніпровського каскаду гідроелектростанцій.
 
Як відомо, вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

Сума прямих збитків, спричинених підривом російськими агресорами Каховської ГЕС, складає щонайменше 2 млрд доларів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button