Україна

Можливий наступ РФ на Україну – Блінкен заявив, що це може статися в будь-який момент – 1News

Державний секретар США Ентоні Блінкен


Reuters

Зокрема, розглядається можливість наступу й до закінчення зимових Олімпійських ігор в Пекіні

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Російська Федерація може почати наступ на Україну будь-якої миті, зокрема й до закінчення зимових Олімпійських ігор в Пекіні. Про це повідомляє Reuters.

“Росія направила додаткові сили до кордону з Україною і може розпочати вторгнення будь-коли, зокрема під час зимових Олімпійських ігор”, – припустив американський чиновник.

За його словами, Вашингтон продовжує скорочувати чисельність працівників свого посольства в Україні, і повторив заклик Держдепартаменту до американських громадян негайно залишити територію Україну.

“Простіше кажучи, ми продовжуємо спостерігати дуже тривожні ознаки російської ескалації, включаючи прибуття нових сил до кордону з Україною. Як ми казали раніше, ми перебуваємо у ситуації, коли вторгнення може розпочатися у будь-який час”, – резюмував Блінкен.

1News за темою: Байден порадив американцям покинути Україну вже зараз

Раніше повідомлялося, що супутники американської компанії Maxar Technologies зробили нові фото з російською військовою технікою в окупованому Криму, у Білорусі та на заході Росії.

Зокрема, на заході Росії велика кількість військових нещодавно прибули на Курський полігон, що розташований приблизно за 110 кілометрів на схід від кордону з Україною. Туди продовжує надходити додаткове спорядження, також готуються до розміщення додаткових військ і техніки.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button