Україна

МОЗ вдруге за день оновило поділ на карантинні зони

Міністерство охорони здоров’я вдруге за день оновило поділ на карантинні зони і зменшило до 10 кількість регіонів у червоній зоні. Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Таким чином, згідно з новим поділом, станом на 27 березня у червоній зоні знаходяться Київ і 9 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська.

Зокрема, МОЗ виключила із червоної зони Рівненську, Черкаську, Чернівецьку області, які там були у ранковому повідомленні міністерства про карантинні зони, яке, разом з тим, вже забрали із сайту відомства.

Відтак ці регіони вже позначені як помаранчеві і їхня кількість зараз становить не 11, як до цього, а 14: Вінницька, Волинська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська і Чернівецька.

У жовтій зоні залишилася лише Херсонська область.

Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у 21 регіоні – в Києві, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській,Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник становить 104,9.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій області – 124,6 на 100 тис. населення, у Житомирській області – 118,4, у Хмельницькій – 109,5.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 27 березня лабораторно підтверджено 1 632 131 випадок COVID-19, з них за добу – 17 424.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не виключав запровадження локдауну в разі, якщо більшість областей буде у червоній зоні.

Back to top button