Україна

МОЗ повідомило – коли Україна отримає вакцину Pfizer

Керівник національної програми імунізації, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров’я України Олександр Заїка розповів, коли та скільки вакцин Pfizer надійде в Україну першою хвилею поставок, повідомляє 1NEWS з посиланням на Главком.

«Вакцини в Україну надходитимуть за різними механізмами. Перший механізм – це COVAX. Україна розраховуватиме на загальну кількість вакцин – 20% від кількості населення. Ці вакцини надходитимуть траншами. Ми зараз ведемо перемовини з COVAX, і за останніми повідомленнями вже в першій половині лютого ми очікуємо першу хвилю від COVAX – понад 200 тисяч вакцин від Pfizer – це 100 тисяч людей на першій хвилі», – сказав він в ефірі каналу «Україна 24».

Експерт розповів про пріоритетні групи громадян на вакцинацію.

«Загалом під вакцинацію має підпадати до 20 млн людей – тобто приблизно половина населення України. Але є пріоритети відповідно до груп медичного та професійного ризику. Коли ви є в групі ризику і віднесені до одного з 4 етапів, які є в дорожній карті, в чергу ставати не потрібно, а власне з’ясувати, в якій ви групі ризику», – додав Заїка.

За його словами, надалі будуть включатися електронні механізми, буде задіяна первинка, працюватимуть запрошення на вакцинацію та інші канали комунікації.

«Протипокази є мінімальними, серйозних бар’єрів до вакцинації немає. Додаткових обстежень перед вакцинацією робити не потрібно», – резюмував завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ.

 

 

 

 

 

 

Back to top button