Україна

МОЗ планує штрафувати компанію-посередника «Лекхім» через зрив термінів доставки китайської ковід-вакцини

МОЗ України планує оштрафувати компанію-посередника «Лекхім» через зрив термінів доставлення китайської ковід-вакцин Sinovac. Про це у коментарі виданню Reuters заявив заступник глави МОЗ Ігор Іващенко, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«Вони точно не дотримуються встановлених термінів. Будуть передбачені штрафи, які зазначені в контракті», — сказав Іващенко.

Він не уточнив, якими будуть фінансові штрафи, але згідно з даними Reuters, уряд має право штрафувати Лекхім у розмірі 0,1% від вартості вантажу за щоденну затримку.

Лекхім відмовився від коментарів, але на цьому тижні заявив, що перша партія вакцини проти COVID-19 буде поставлена ​​15 березня.

Також Іващенко розповів, що рішення про затвердження Sinovac покладеться на Державне агентство з питань медичних закупівель України.

Як повідомлялося, фармацевтична група компаній «Лекхім», яка є українським постачальником вакцини проти COVID-19 від китайської компанії Sinovac Biotech, просила перенести дату першої поставки на квітень. Але Україна відхилила це прохання.

В першому транші очікується поставка 700 тис. доз вакцини.

Як повідомлялося, 24 лютого в Україні стартувала кампанія вакцинації. На цей час, за даними Міністерства охорони здоров’я, вакциновано 15 758 осіб.

Президент Володимир Зеленський отримав щеплення від коронавірусу 2 березня.

Раніше, 1 березня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов публічно зробив щеплення від коронавірусу в Олександрівській клінічній лікарні Києва.

Back to top button